Warka 19 - Irish Red Ale#4
Czy trzeba coś więcej dodawać? :)
Zasyp praktycznie identyczny jak przy pierwszym IRA tylko tym razem z wykorzystaniem słodów ze Strzegomia.
Wysładzanie 15l
60min
55 min - Marynka
30 min - Lubelski
5 min - Mech irlandzki
19.01.2013 - 12 BLG
02.02.2013 - 3BLG niżej raczej nie zejdzie - poszło do butelek
13.03.2013
Zasyp praktycznie identyczny jak przy pierwszym IRA tylko tym razem z wykorzystaniem słodów ze Strzegomia.
- Pale Ale Strzegom 2,8 kg
- Monachijski typ I Strzegom 0,7 kg
- Czerwony karmelowy 0,5 kg
- palony jęczmień 0,05kg
- Marynka 20g granulat
- Lubelski 30g granulat
60 min - 68 c
10 min - 72 c
78 c
Wysładzanie 15l
60min
55 min - Marynka
30 min - Lubelski
5 min - Mech irlandzki
19.01.2013 - 12 BLG
02.02.2013 - 3BLG niżej raczej nie zejdzie - poszło do butelek
13.03.2013
Piwo niezłe, karmelowo - słodowe z wytrawną końcówką zalegającą na języku.
Komentarze
Prześlij komentarz