Warka 19 - Irish Red Ale#4

Czy trzeba coś więcej dodawać? :)

Zasyp praktycznie identyczny jak przy pierwszym IRA tylko tym razem z wykorzystaniem słodów ze Strzegomia.
  • Pale Ale Strzegom 2,8 kg
  • Monachijski typ I Strzegom 0,7 kg
  • Czerwony karmelowy 0,5 kg
  • palony jęczmień 0,05kg
  • Marynka 20g granulat
  • Lubelski 30g granulat
60 min - 68 c
10 min - 72 c
78 c

Wysładzanie 15l

60min

55 min - Marynka
30 min - Lubelski
5 min - Mech irlandzki

19.01.2013 - 12 BLG
02.02.2013 - 3BLG niżej raczej nie zejdzie - poszło do butelek

13.03.2013
Piwo niezłe, karmelowo - słodowe z wytrawną końcówką zalegającą na języku.

Komentarze

Popularne posty