Warka 66- Wiśniowy Berliner Weisse
Kolejne podejście do kwasa ;) znowu wiśnie i zobaczymy jakie owoce uda się jeszcze zebrać :-)
Na 12l
Pale ale 1,1kg
Pszeniczny 1,1kg
Owies niesłodowany 100g
gęstwa Safale Us-05
Chmiel Oktawia 10g
L.Plantarum z Sanprobi IBS
Zacieranie
60min w 67'c 15.45 - 16.45
Zagrzanie do 78'c
Wysładzanie do otrzymania 15l
Gotowanie wstępne 15min
Schłodzenie do 35'c
Zakwaszanie L.Plantarum 10 kapsułek
15.07.17r. Rozpoczęcie zakwaszania
17.07.17r. Gotowanie 60 min z 10g Oktawii od początku wrzenia.
21.07.17r. Dodanie 900g wiśni
Na 12l
Pale ale 1,1kg
Pszeniczny 1,1kg
Owies niesłodowany 100g
gęstwa Safale Us-05
Chmiel Oktawia 10g
L.Plantarum z Sanprobi IBS
Zacieranie
60min w 67'c 15.45 - 16.45
Zagrzanie do 78'c
Wysładzanie do otrzymania 15l
Gotowanie wstępne 15min
Schłodzenie do 35'c
Zakwaszanie L.Plantarum 10 kapsułek
15.07.17r. Rozpoczęcie zakwaszania
17.07.17r. Gotowanie 60 min z 10g Oktawii od początku wrzenia.
21.07.17r. Dodanie 900g wiśni
Komentarze
Prześlij komentarz