Warka 68 - Russian Imperial Stout

No i startujemy z nowym sezonem.

25blg / 66IBU

Pale ale 3,6kg
Monachijski II - 0,6kg
Płatki owsiane 400g
Abbey - 200g
Choccolatte Fawcett - 200g
Pale Chocolatte Fawcett- 200g
Prażona pszenica Fawcett -200g
Pszeniczny czekoladowy - 100g
Gęstwa Safale S-04
Chmiele:
IUNGA
PUŁAWSKI
OKTAWIA

Zacieranie w 18l
66'c - 60min
72'c - 10min
78'c mash out

Filtracja do otrzymania 15l

IUNGA 20g - 60min
IUNGA 15g - 45min
OKTAWIA 15g - 30min
PUŁAWSKI 15g - 15min

03.09.17 - Ostatecznie do fermentacji trafiło 12l o ekstrakcie 21blg + z wysłodków 10l American Stouta gdzie na koniec gotowanie poszło z 50g mieszanki chmieli (chinook, mosaic, pulawski, oktawia, iunga, cascade)
17.10.17- poszlo w buteleczki

Komentarze

Popularne posty