Warka 34 - Stout Owsiany ver. 3
Drugie piwo sezonu. Tym razem powtórka Stout Owsiany. Zmiany to mniejsza ilość jęczmienia prażonego / palonego który ma zmniejszyć odrobinę paloność. Następny w kolejce Pumpkin Ale :-)
Zasyp na 20l:
Zacieranie w 14l
68'c - 45min - 10:15
wsypujemy prażony jęczmień - 11:00
68'c -15min - 11:15
Wysładzanie do obj. ok. 24-25l
Chmielenie
Fuggles 35g - 60min - 14:05
Fuggles 15g - 30min - 14:35
wg. Brewtargeta
Blg - 12,9
IBU - 26,8
08.10.2014r. - Zadane gęstwą Safale US-05, pomiar wykazał ok. 13blg
09.11.2014r. - W buteleczki! ok, 3-4blg
Zasyp na 20l:
- Pale Ale Strzegom - 3,5 kg
- Karmelowy 300 Strzegom - 300g
- Czekoladowy 1200 Strzegom - 200g
- Jęczmień prażony Strzegom - 200g
- Płatki Owsiane Błyskawiczne - 400g
- Chmiel Fuggles 50g
- Gęstwa Safale US-05 z warki 33
Zacieranie w 14l
68'c - 45min - 10:15
wsypujemy prażony jęczmień - 11:00
68'c -15min - 11:15
Wysładzanie do obj. ok. 24-25l
Chmielenie
Fuggles 35g - 60min - 14:05
Fuggles 15g - 30min - 14:35
wg. Brewtargeta
Blg - 12,9
IBU - 26,8
08.10.2014r. - Zadane gęstwą Safale US-05, pomiar wykazał ok. 13blg
09.11.2014r. - W buteleczki! ok, 3-4blg
Komentarze
Prześlij komentarz